Ortodontie

Dinti ingramaditi, spatiati, rotiti sau pozitionati gresit? Ocluzie defectuasa, dureri articulare, dureri de cap? Bruxism, postura corporala defectuasa? Estetica zambetului nesatisfacatoare? Toate acestea ar putea avea aceeasi rezolvare: tratamentul ortodontic.

Ortodontia este partea stomatologiei care se ocupa de alinierea si armonizarea pozitiei dintilor pentru a obtine o ocluzie (muscatura) echilibrata si corecta. Medicul specialist ce realizeaza aceste tratamente se numeste ortodont. Drept urmare, nu orice medic poate realiza aceste tratamente. De asemenea, este de la sine inteles ca nu aparatele dentare in sine aliniaza dintii, ci medicul face aceasta cu ajutorul aparatelor. De multe ori pacientii au tendinta de a fi preocupati in primul rand de pret atunci cand vine vorba despre un aparat ortodontic, insa aparatul in sine nu face nimic, nu are nicio solutie, ceee ce plateste pacientul este tratametul ortodontic, nu aparatul. Din acest motiv, important nu este daca aparatul ortodontic este unul scump sau ieftin, daca este vizibil sau invizibil, ci daca medicul specialist ortodont detine notiuni teoretice si practice solide, daca este un profesionist si un om in mana caruia iti poti incredinta sanatatea.

Nevoia principala, contrar credintei populare, nu este estetica deficitara. Motivul principal pentru care se recomanda tratamentul ortodontic este pentru a armoniza ocluzia, a proteja dintii, tesutul parodontal si articulatiile in timp. De multe ori, fara un tratamet ortodontic, nu putem vorbi despre o solutionare a unui caz, ci doar despre o ameliorare a unor aspecte. Din acest motiv se intampla ca tratamentul ortodontic sa faca parte dintr-un tablou complex, intersectandu-se cu implantologia sau protetica.

Aparatele ortodontice – in functie de particularitatile cazului si de dorintele pacientului, medicul ortodont va decide sa trateze folosind diferite tipuri de aparate: aparate ce se fixeaza (prin lipire) pe dinti sau aparate ce se pot indeparta si repozitiona de catre pacient. Ambele au avantaje si dezavantaje, astfel ca experienta medicului este principalul element in succesul sau esecul tratamentului. De asemenea, aparatele dentare pot fi prefabricate sau individuale (Incognito sau Invisalign) din ceramica, metal sau safir. Din nou, alegerea gresita poate duce la un esec, asa cum o alegere corecta poate scurta durata tratamentului, diminua costurile si proteja dintii.

1 3 4

INVISALIGN – ortodontie invizibila

Clinica Dental Design

Cand alegi modalitatea de indreptare a dintilor, este important sa iei în considerare ce se potriveste cel mai bine nu doar imaginii, dar si stilului tau de viata.

Invisalign este unul dintre sistemele cu ajutorul caruia poti avea zambetul dorit fara traditionalii bracketi. Stim cu totii ca un zambet atractiv te face sa fii mai relaxat si sa ai mai multa incredere in tine, iar cand alegi modalitatea de indreptare a dintilor, este important sa iei in considerare ce se potriveste cel mai bine, nu doar imaginii, dar si stilului tau de viata.

Tratamentul cu Invisalign consta intr-o serie de alignere aproape invizibile, care se pot indeparta si pe care le vei schimba la fiecare doua saptamani cu urmatorul set de alignere. Fiecare aligner este fabricat in mod individual numai pentru dintii tai. Acesta este transparent, mobilizabil (il poti da jos ori de cate ori doresti), confortabil. Aproape nimeni nu observa ca porti un aparat ortodontic. Si tocmai pentru ca il poti da jos cand doresti, poti manca si bea tot ceea ce iti place. Igiena bucala poate fi la fel ca inainte, folosirea atei dentare nu va reprezenta o problema. Nu provoaca alergii, nu exista nici un disconfort sau leziune pe care bracketii clasici le pot provoca. Alignerele sunt foarte subtiri, vorbirea nu este afectata. Ai fi surprins sa descoperi ca dintii aliniati corect iti aduc multe beneficii, pe langa un zambet frumos.

In plus, un plan virtual iti permite sa vezi modelul dintilor tai, cum vor arata ei la final si miscarile prin care vor trece pe parcurs. Vei discuta impreuna cu medicul ortodont ce este mai important pentru tine inainte de a incepe tratamentul propriu-zis.

Durata purtarii aparatului Invisalign variaza in functie de particularitatile fiecarui caz insa, in medie, perioada este cuprinsa intre 9 – 18 luni. Dar primul pas il reprezinta, intotdeauna, vizita la medicul ortodont certificat Invisalign!

INCOGNITO – ortodontie linguala

Sistemul Incognito iti ofera libertate de viata si un zambet natural, in spatele caruia nu va mai fi nevoie sa iti ascunzi problemele dentare. Acest sistem revolutionar este optiunea perfecta pentru cei care vor sa zambeasca cu incredere, atat in timpul, cat si dupa finalizarea tratamentului.

Acest tip de aparat ortodontic lingual este 100% individualizat si conceput pentru rezultate previzibile si eficiente. Fiecare componenta (bracket) este adaptata anatomiei dentare a pacientului si este montata in partea din spate a dintilor, astfel ca Incognito va trece neobservat chiar si de cei mai atenti la detalii. Fiind adaptati pentru fiecare dinte in parte, grosimea si latimea bracketilor este controlabila, fiind fabricati dintr-un aliaj de aur care ofera un grad de confort sporit si o adaptabilitate ridicata.

Clinica Dental Design

Incognito se ocupa de realinierea din spate a dintilor, pentru ca efectul pe care il va avea asupra partii din fata a acestora sa fie cel dorit. La fel ca si in cazul Invisalign, nu provoaca alergii si nici disconfortul cauzat de bracketii clasici.

Un alt atu important important al acestuia il reprezinta faptul ca este, prin excelenta, un sistem precis. Tehnologia avansata si individualizarea pentru fiecare dinte in parte, asigura rezultatele scontate. Acest lucru inseamna ca de la inceput vei sti cum va arata dantura ta la final, gratie unui program computerizat care simuleaza acest proces.

Incognito Dental Design

Sistemul INCOGNITO este perfect pentru cei care isi doresc rezolvarea problemelor ortodontice printr-un tratament adaptabil nevoilor lor, confortabil si total invizibil!