Boala parodontala

Boala parodontala

Parodontopatia este, impreuna cu caria dentara, una dintre cauzele principale care duc la pierderea dintilor. Parodontita este o boala a parodontiului, tesutul de sustinere a dintelui in alveola osoasa.

parodontologie

Parodontopatie avansata

Aceasta se caracterizeaza prin pierderea suportului osos. In formele mai severe se poate produce si mobilitatea dentara, pana la pierderea dintilor.

Factorul care declanseaza boala parodontala este reprezentat de placa bacteriana. Pe langa aceasta mai exista si factori de risc, cum sunt: boli sistemice (diabet, SIDA), fumatul, osteoporoza, stres, stari emotionale deosebite, factori locali nespecifici (obturatii debordante, restaurari protetice necorespunzatoare, procese carioase, etc…). Boala parodontala se poate clasifica: forma usoara – cu pierdere a suportului osos de 1-2 mm, forma medie – cu pierdere a suportului osos de 3-4 mm si forma severa – cu pierderea suportului osos de peste 5 mm.

Nu lasa ca aceasta boala sa te afecteze si pe tine! Vino la fiecare 6 luni la igienizare, pentru a preveni aparitia afectiunilor parodontale.